Помоћ у писању домаћих задатака

Писање  домаћих задатака је  чест узрок неслагању између деце и родитеља. Деца ту активност често не воле и избегавају је. Јако их је важно, од почетка школовања, навикавати да је то њихова обавеза и да је морају редовно и квалитетно извршавати, па и онда када им се не да.

Детету коме је то потребно, свакако треба помоћи у писању домаћих задатака, али на начин да му се објасни оно што му није јасно, укаже на грешке и подстакне га да их само исправи. Никако немојте уместо њега решавати задатке, јер му тиме шаљете поруку да то оно само не може и навикавате га да неко други ради уместо њега.

Није нужно, а ни добро, непрекидно седети уз дете док учи или пише задатак. Важно је да оно зна да сте му на располагању и да Вам се може обратити за помоћ.

Немојте се наметати у оним задацима у којима то није потребно. Детету је понекад потребно само прегледати домаћи како бисте му пружили осећај сигурности да је добро извршило своје обавезе.

Не заборавите: код детета треба развијати став да је оно одговорно за извршавање својих обавеза, а Ви сте одговорни да му по потреби у томе и помогнете, не и да то чините уместо њега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top