Деца и образовање- ПРИЈАТЕЉСТВО

Шта је пријатељство, како га поделити, шта су познати рекли о пријатељству…теме су којима смо се бавили четвртог дана Дечије недеље.

Најпре су ученици седмог и осмог разреда „скували један шарени лонац“ у који су убацили све састојке који чине пријатељство. Као што су им за укусно јело потребни важни састојци тако је и за право пријатељство важно знати како да се негује и чува, па и скува. Они су све то убацили и уз неколико порука о пријатељаству уредили школски пано.

О томе шта је пријатељство ученици шестог и седмог разреда су најпре рецитовали а затим на енглеском језику изнели мисли и тврдње познатих личности о томе шта је пријатељство, како се препознаје и негује… О томе ћете видети и у нашем филмићу који је у припреми.

Као што сви знамо нису само деца деци најбољи пријатељи. Нисмо заборавили ни пријатеље- кућне љубимце па смо и њима посветили мало времена ( овом приликом је обележен и Светски дан заштите животиња, који се ове године пао у недељу па није било прилике да се обележи као ранијих година)

На крају дана ученици и наставници су гласали и одабрали најбоље ликовне и литерарне радове на тему „Зашто волим Србију“.

За литерарни рад награђен је Лазар Марковић а за ликовне Бојана и Александра Живковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top